top of page

VELKOMMEN TIL
OLSENBANDEN JR. PÅ ROCKERN.

Olsenbanden JR er kjent fra barne-TV og flere spillefilmer, og i 2009 ble teatermanuset av denne historien spesialskrevet til Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater (FBUT).  Til full jubel i salen sjarmerte FBUT både store og små med forestillingen, og 10. mars 2024 er det nypremiere for denne historien i store Sal på St. Croix Fredrikstad.

 

Historien starter med at Egon hjelper Kjell med å jukse på matteprøven, men selvfølgelig må Valborg sladre – og Egon får nok en gang husarrest på barnehjemmet .Når han kommer ut igjen, har han en fullstendig nymotens plan. Olsenbanden skal prøve seg som rockeartister, vinne skolekonkurransen og få spille på selveste åpningen av Norsk Rikskringkasting (NRK).

 

Det dessverre ikke bare Olsenbanden som vil prøve seg, og Biffenbanden har en særdeles god låt som er lagd spesielt til Valborg, og det samme har Herman.  Han skal spille «Til Elise» av Beethoven på klassisk gitar – og kalle den «Til Valborg».  Kjell tenner på alle pluggene, og til Egon og Bennys store fortvilelse bestemmer seg for å kalle deres sang «Valborg oh oh ye ye...»  

 

Olsenbanden får hjelp av fetteren til Kjell, Tommy, som har ekte rockeband.  En dag kommer norsk-amerikaneren Pop-Johansen som vurder å sende Tommy og bandet hans til Amerika for å bli store stjerner «over there».  Olsenbanden vil også prøve seg på det, men det koster 50.000 kroner. Olsenbanden MÅ derfor vinne konkurransen.  Det gjør de, men Biffenbanden har sabotert Hermans gitar, og skylda blir selvfølgelig lagt på Olsenbanden.

 

Når de får Hermansen og Holm etter seg, samtidig som det viser seg at Pop-Johansen heller ikke helt er den han sier han, er kaoset i gang.   

 

Med humor, kjærlighet og  60'talls rock'n roll vil FBUT gi dere nok en fartsfylt, morsom, spennende og innholdsrik historie slik bare de kan formidle den.

 

Regi: Ole-Hermann Gudim Lundberg.

Manus: Arne Lindtner Næss

Musikken: Svein Gundersen. 

Koreografi: Anniken Bakken Lundberg. 

Sang og koransvarlig: Sander Amadeus Thoresen

Regiassistent: Morgan Lillehjem

bottom of page